artikel headerimage

03/11/2020

Beste derde kwartaal ooit

Ducati behaalt het beste derde kwartaal ooit, ondanks de complexe situatie in de wereld

Borgo Panigale (Bologna, Italië), 30 oktober 2020 - Ondanks de complexe wereldwijde situatie registreert Ducati, met 14.694 verkochte motorfietsen, het beste derde kwartaal ooit. In feite bevestigde september de hersteltrend die in juni begon, met 4.468 motorfietsen die aan klanten werden geleverd.

Sinds juni is Ducati - mede dankzij de positieve markttrend - begonnen met het herstel van de daling van de resultaten in de eerste maanden van het jaar, waardoor het verkoopverschil ten opzichte van het voorgaande jaar gedeeltelijk is gedicht als gevolg van de vertraging die de hele wereld heeft ondervonden.

2020 is een uiterst complex jaar als gevolg van de Covid-19-pandemie. Ducati, die de veiligheid van zijn werknemers vooropstelt, heeft onmiddellijk alle nodige preventieve maatregelen genomen (smart working en productiestop van 6 weken op het hoogtepunt van het seizoen) en heeft snel en flexibel gereageerd op de veranderingen die de pandemie met zich meebracht.

De Borgo Panigale motorfietsfabrikant heeft het maximale uit digitale systemen gehaald om zijn klanten en fans te blijven bedienen (bijvoorbeeld met de virtuele presentatie van de Streetfighter V4 en de Ducati Scrambler 1100 PRO). Sinds april heeft het bedrijf een speciaal protocol geïntroduceerd - het Ducati Cares programma - zodat Ducatisti kunnen terugkeren om hun vertrouwde Ducati dealers over de hele wereld in alle veiligheid te bezoeken, of digitaal te communiceren om een afspraak te maken of de aankoop van een motorfiets op afstand te evalueren.

Smart working en digitale evenementen om de veiligheid te beschermen. Thema's die met de voortdurende verslechtering van de situatie weer de boventoon voeren in Borgo Panigale. Zo zal de onthulling van het Ducati Modeljaar 2021 online plaatsvinden, met een nieuw format met afleveringen elke woensdag van 4 november tot 2 december.

"Hoewel 2020 een stormachtig jaar is, heeft het derde kwartaal de meest positieve prestatie ooit geleverd", zegt Claudio Domenicali, CEO van Ducati. "Nu verslechtert de situatie weer, helaas net nu we op het punt staan de nieuwe modellen voor 2021 aan de wereld te presenteren, waaraan we ondanks de moeilijkheden die de pandemie met zich meebracht, voortdurend hebben gewerkt. Opnieuw zijn we gedwongen om werkmethoden en processen te herdefiniëren om een hoog niveau van aandacht voor de veiligheid van onze medewerkers, leveranciers en dealers te behouden. Digitale presentaties, gebruik van smart working en videovergaderingen, toegang tot het bedrijf alleen als het strikt noodzakelijk is. Dit alles met het doel Ducatisti over de hele wereld op een zo veilig mogelijke manier van dienst te zijn."

Ducatisti die vandaag de dag kan rekenen op een wereldwijd verkoopnetwerk van ongeveer 730 dealers en servicepunten in bijna 90 landen, waaronder de laatste openingen in Rio de Janeiro, Wenen, Wolfsburg en Antwerpen. Ducati Motor Holding heeft nu in totaal 1.665 medewerkers.

" We moeten ons allemaal voortdurend inspannen om de werkbehoeften te combineren met de veiligheidsmaatregelen die door de interne Task Force zijn gedefinieerd met betrekking tot het juiste gedrag in het bedrijf en bij de Ducati dealers - voegt Claudio Domenicali toe - Om deze reden wil ik alle medewerkers, leveranciers en dealers bedanken die in zulke onvoorspelbare tijden snel blijven reageren op de behoeften van de markt en zich tijdig en aandachtig blijven aanpassen aan de situatie die zich dagelijks ontwikkelt".