artikel headerimage

13/12/2021

Horizon V2, de nieuwe modulaire Ducati helm

Nu op stock bij Ducati Gent en Antwerpen, de nieuwe systeemhelm van Ducati. De nieuwe Horizon V2-helm, exclusief ontworpen door Drudi Performance voor Ducati, is een perfecte mix van stijl en veiligheid, ontworpen voor toergebruik.

De constructie van de buitenschaal, gemaakt van Ultra Carbon gecombineerd met aramide en glasvezels, zorgt voor weerstand en bescherming. Thermoregulerende actieve koolstoffilamenten, die antistatisch en dissipatief zijn, vormen de interne Carbon Fitting-vulling. Dit is ontworpen om de kinetische energie bij een botsing te absorberen en te verspreiden. Dankzij het Eyewear Adaptive systeem is het mogelijk om een bril te dragen.

Verder heeft het Ultrawide vizier een groot oppervlak wat een uitstekend zicht en maximale veiligheid tijdens het rijden garandeert. De meegeleverde zonneklep biedt uitstekende bescherming tegen UV-stralen - tot 400 nm - en kan eenvoudig worden gedemonteerd voor onderhoud en reiniging. De kinbescherming heeft een mechanisme waarmee het voorste gedeelte van de helm kan worden vastgehouden wanneer het wordt opgetild, waardoor het "zeil" -effect wordt verminderd.

De helm is voorbereid op het gebruik van het hoogwaardige communicatiesysteem N-com B-902X, dat zeer eenvoudig te installeren is. Uitstekende technische kenmerken worden gecombineerd met een nieuw grafisch ontwerp, iconisch en essentieel tegelijk, dat de kleuren en het Ducati-logo verbetert met geometrische lijnen en verfijnde chromatische combinaties, waardoor deze helm een moderne en ruige look krijgt.